Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، به ۱۲۰ کیلومتری جنوب غربی شیراز سفر می کنیم جایی که بخش جره و بالاده کازرون بزرگترین نرگس زار دیم کشور قرار دارد. هنگام حرکت در مسیر شیراز به کازرون و عبور از جاده پر پیچ و خم، طبیعت با زیبایی هایش چشم نوازی می‌کند، برف باریده و کوه‌ها سفیدپوش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درختان از سرما عریان شده و برگی ندارند و برخی نیز با برف پوشیده شده است، جاده هست و خطوط سفیدی که وسط آن قرار دارد، وقتی از آخرین تونل عبور کرده و خارج می‌شویم انگار وارد فصلی دیگر از فصل‌های سال می‌شویم، اما اینجا انگار بهار است، از بالای کوه که پایین را می‌نگری شهرستان کازرون خودنمایی می‌کند سرسبز و خرم است همانگونه که به شهر سبز شهرت دارد.

پس از طی مسافتی کوتاه به سمت چپ جاده تغییر مسیر می‌دهیم، نیروگاه برق در مسیرمان قرار دارد به حرکت ادامه می‌دهیم، کمی جلوتر، از یکی از رهگذران آدرس نرگس زار را می‌پرسیم، و او راهنماییمان می‌کند. پس از طی مسیری سمت راست جاده تابلویی زده شده که بر روی آن نوشته نرگس زار جره، به همان طرف می‌رویم. بالاخره به مقصد رسیدیم سمت چپ دری آهنی و میله‌ای است، وارد می‌شویم.

در گوشه‌ای یک غرفه قرار دارد که غذا‌های سنتی همان منطقه به نمایش گذاشته شده است. درِ میله‌ای دیگری نیز وجود دارد که به سمت دشت گل نرگس باز می‌شود فردی جلوی در ایستاده و بلیط می‌فروشد سلام کرده و وارد نرگس زار می‌شویم.

 تا چشم کار می‌کند گل‌های سفید و زرد گل نرگس چشم‌ها را خیره می‌کند و بوی آنها مشام هر گردشگر را می‌نوازد.

آنقدر غرق در زیبایی نرگس زار شده بودم که متوجه مصاحبه شونده نشدم، سید مجتبی ایران محبوب رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کازرون برای مصاحبه به آنجا آمده بود. رسم میزبانی را به جا آورده، با احترام جلو آمده و خود را معرفی کرد.

جذب ۱۵ هزار گردشگر و ایجاد اشتغال برای ۲۰۰ نفر در بزرگترین نرگس زار دیم کشور

سید مجتبی ایران محبوب رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کازرون در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی و نزولات آسمانی به طور متوسط ۴۵ تن گل از نرگس زار‌های دیم، برداشت می‌شود.

او ادامه داد: گل نرگس طبیعت زیبای این منطقه را در زمستان بهاری کرده است به گونه‌ای که سالانه پذیرای ۱۵ هزار گردشگر و ایجاد اشتغال برای ۲۰۰ نفر به صورت فصلی شده است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کازرون تصریح کرد: گل نرگس کازرون علاوه بر فروش در استان، به همه استان‌های کشور ارسال می‌شود. نرگس زار‌ها از طریق آگهی مزایده عمومی به اشخاص حقیقی و حقوقی و از طریق سایت به آدرس www.setadiran.ir و بر اساس ضوابط و قوانین مربوطه واگذار می‌شود.

او تصریح کرد: پس از اعلام نتیجه مزایده از هر کدام گلزار‌ها یک نفر بهره برداری می‌کند و یک قرارداد محضری اجرای طرح مدیریت و بهره برداری به مدت یک سال منعقد می‌شود.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کازرون اضافه کرد: از جمله ویژگی گل نرگس کازرون که باعث شده در کشور به عنوان شاخص معرفی شود داشتن ضخامت مناسب ساقه گل نرگس، بوی گل و تعداد غنچه‌های آن است.

یکی از کارگران نیز در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، با بیان اینکه بهمن ماه برداشت گل نرگس انجام می‌دهیم، اظهار کرد: از ساعت ۹ صبح تا ۵ عصر در نرگس زار گل می‌چینیم.

یکی از گردشگران حاضر در نرگس زار هم در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، گفت: من تنها وصف نرگس زار را شنیده بودم در حالی که دیدن این مناظر زیبا از نزدیک واقعا در روحیه بسیار تاثیرگذار است، من از همه و بویژه خانم‌های شاغل دعوت می‌کنم تا به نرگس زار بیایند.

انتظارات شاغلین در زمینه گل نرگس از مسئولین

با تشکیل انجمن ملی گل نرگس کشور که ریاست آن به عهده یک نرگس کار خفری است به غیر از برگزاری جشنواره سالیانه در کازرون و خفر، بحث فرآوری، ساخت کارخانه استخراج اسانس، برنامه ریزی برای صادرات محصول و توسعه کشت آن تا سطح ۲ هزار هکتار تا افق سال ۱۴۰۰ از جمله اقداماتی است که در دستور کار انجمن با حمایت سازمان جهاد کشاورزی و وزارت متبوع است.

اگرچه با تشکیل انجمن ملی گل نرگس، تلاش‌ها برای توسعه و گسترش این گل افزایش یافته است، اما شاغلین در این عرصه از مسئولان انتظاراتی دارند.

یکی دیگر از کارگران در ادامه صحبت ها در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، گفت: گل نرگس این منطقه عطر و بوی بسیار خوبی دارد و اگر کارخانه عصاره گیری ساخته شود موجب اشتغال جوانان و رونق بیشتر گردشگری می‌شود.

ابراهیم سهرابی بهره بردار نرگس زار جره کازرون هم در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، اظهار کرد: از مسئولان استان و شهرستان تقاضا دارم امکانات و زیرساخت‌ها در نرگس زار را برای ما فراهم کنند تا بتوانیم از مهمانان و گردشگران استقبال بهتری داشته باشیم.

او از گردشگران و دوستداران طبیعت درخواست کرد: با ورود به عرصه نرگس زار از له کردن و چیدن گل‌ها جدا خودداری کنند.

تنها کازرون نیست که طبیعت زیبایش گل‌های چشم نواز نرگس را در خود جای داده، در خفر فارس هم سال‌ها است این گل پرورش داده می‌شود.

علی جوکار مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جهرم نیز در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، اظهار کرد: سالانه بیش از ۱۵۰ میلیون شاخه گل از نرگس زار‌های خفر برداشت و برای بیش از ۳ هزار نفر ایجاد اشتغال می‌شود.

رتبه نخست فارس در تولید گل نرگس

مجیدرضا پاکاری مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی فارس هم  در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، با بیان اینکه سطح زیر کشت گل نرگس در جهان حدود ۱۰ هزار هکتار است، گفت: کشور انگلستان با ۴ هزار و ۸۰۰ هکتار، هلند بالغ بر یک هزار و ۸۰۰ هکتار، و ایران یک هزار و ۲۰۰ هکتار رتبه‌های اول تا سوم را از نظر سطح زیر کشت و عرصه گل نرگس به خود اختصاص داده اند.

او ادامه داد: استان فارس با ۵۳۰ هکتار نرگس زار، و تولید بیش از ۵۰ درصد گل نرگس کشور رتبه نخست را به خود اختصاص داده است و استان‌های خوزستان، خراسان جنوبی، گیلان و مازندران هم از دیگر استان‌هایی هستند که در آن ها گل نرگس تولید می‌شود.

مجیدرضا پاکاری با بیان اینکه سالانه ۳۰۰ میلیون شاخه گل نرگس از نرگس زار‌های فارس برداشت می‌شود، افزود: شهرستان خفر جهرم با ۳۰۰ هکتار کشت آبی و کازرون با ۱۷۰ هکتار نرگس زار دیم بیشترین میزان تولید گل نرگس را به خود اختصاص داده اند و در سطوح کمتر در شهرستان‌های رستم، فراشبند، مهر و شیراز نیز وجود دارد.

درآمد بیش از ۷۵ میلیارد تومانی گل نرگس برای تولیدکنندگان آن

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی فارس اضافه کرد: گل نرگس فارس علاوه بر فروش در بازار‌های استان به دیگر نقاط کشور از جمله تهران ارسال می‌شود و بیش از ۷۵ میلیارد تومان درآمد برای تولید کنندگان این گل دارد.

مجیدرضا پاکاری ادامه داد: اشتغال فصلی گل نرگس در زمان برداشت و کاشت پیاز به ۱۰۰ نفر در هکتار می‌رسد.

او تصریح کرد: شهلا، مسکین، پُرپر و هزار پر از جمله ارقام گل نرگس در استان فارس است که رقم شهلا از نظر درشتی، زیبایی و عطر شهرت بیشتر و البته بیشترین بازار پسندی را دارد.

علاوه بر فروش گل نرگس به صورت گل شاخه بریده، اسانس آن نیز دارای کاربرد‌های زیادی در صنایع بهداشتی، آرایشی، دارویی و عطرسازی است که کشور فرانسه در استخراج اسانس و عطرسازی پیشرو است.

گل نرگس علاوه بر جذب گردشگر، رونق اقتصادی و اشتغال را فراهم می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محصولات کشاورزی منابع طبیعی وزارت جهاد کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خود اختصاص داده نرگس زار علاوه بر فروش ایجاد اشتغال نرگس زار نرگس زار گل نرگس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۰۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث بزرگترین پارک نوری موضوعی کشور در مجتمع گردشگری صفه اصفهان

مدیرعامل شرکت توسعه مجتمع‌های سیاحتی، فرهنگی و ورزشی سپاهان شهرداری اصفهان گفت: بزرگترین پارک نوری موضوعی کشور در کوه صفه با عنوان طرح تفریحی و گردشگری کوهِ نورِ صفه احداث شده است و در ساعت فعالیت آن بیش از ۲ هزار نفر به این مجموعه مراجعه می‌کنند.

سعید ساکت با اشاره به اجرای طرح تفریحی و گردشگری نخستین پارک نوری موضوعی کوهِ نورِ صفه افزود: این طرح در مساحتی با بیش از  ۴۴۰۰ مترمربع از اوایل بهمن ۱۴۰۲ آغاز و در هفته نخست فروردین ۱۴۰۳ به‌طور غیررسمی به بهره‌برداری رسید.

او با بیان اینکه بیش از ۴۰ المان نوری موضوعی در این مجموعه مستقر شده ، گفت: برای اجرای این طرح بیش از ۲۹ هزار نفرساعت اقدام فنی، تخصصی و عمرانی انجام شده است.

ساکت  هدف از اجرای این طرح  را ارتقای خدمات گردشگری در مجتمع گردشگری صفه دانست و گفت: احترام به محیط طبیعی صفه با انتقال پارکینگ و حذف تردد‌های آلاینده، ارتقای آرامش در محیط طبیعی صفه، حذف فضا‌های بی‌دفاع شهری و ارتقا به محیط امن و خانوادگی، توجه به الگوی تعامل اجتماعی با محور خانواده، افزایش ضریب آشنایی کودکان با موضوعات طبیعی و حیات وحش، ایجاد ارتباط مؤثر موضوعی در اجرای المان‌های نوری مطابق با فضای محیطی و طبیعی کوه صفه، اجرای نماد گردشگری جدید بدون انجام عملیات‌های عمرانی سنگین با هدف دوستی با طبیعت از دیگر اهداف این طرح است.

او ادامه داد: این طرح، بزرگترین پارک نور موضوعی کشور بوده و طراحی آن به شکلی انجام شده است که میزان استفاده از انرژی در آن به حداقل ممکن رسیده و بالاترین بازدهی را داشته باشد.

ساکت  با بیان اینکه چهار برنامه استفاده از منابع الکتریکی برای این مجموعه در نظر گرفته شده گفت: با توجه به اینکه میزان مصرف برق این مجموعه از مصرف بعضی فروشگاه‌های داخل شهر هم کمتر است، اما برای تأمین برق آن، فرایند نصب پنل‌های خورشیدی به‌منظور ایجاد نیروگاه داخلی ۵۰ کیلوواتی آغاز شده ، همچنین از ظرفیت ژنراتور تخصصی مجموعه در نیز مواقع استفاده در پیک مصرف بهره خواهیم برد، ضمن اینکه استفاده از برق شهری در مواقع غیر پیک و کمک از ظرفیت توربین بادی نیز این مجموعه را در ردیف بخش‌هایی قرار می‌دهد که به محیط زیست احترام ویژه می‌گذارد.

ساکت با اشاره به اینکه این طرح با مشارکت بخش خصوصی فعال شده ، تاکید کرد: در ساعت فعالیت کوه نور صفه بیش از ۲ هزار نفر به این مجموعه مراجعه می‌کنند و ایجاد ظرفیت گردشگری و حضور شهروندان زمینه کاهش مصرف برق خانگی و توجیه‌پذیر کردن این طرح را همراه دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • بازدید از بزرگترین پروژه پل‌سازی شیراز تا تقاطعی که دسترسی به حرم شاهچراغ را تسهیل می‌کند
  • پیشرفت ۶۷ درصدی احداث بزرگترین پل در شیراز
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد
  • آمادگی سفری «به سوی نور»
  • احداث بزرگترین پارک نوری موضوعی کشور در مجتمع گردشگری صفه اصفهان
  • حج، سفری برای پاک شدن و رسیدن به اخلاص است
  • شکست نفت در فرار از بزرگترین کاهش هفتگی ۳ ماه گذشته
  • یک‌ماه تا افتتاح بزرگترین کارخانه سرب و روی کشور
  • افتتاح بزرگترین درمانگاه خیّریه روستایی کشور
  • دشت هراز بزرگترین تولیدکننده برنج مازندران است